Filmerna för 2009 forsätter att ramla in..


Jag har innan laggt upp lite bilder på filmer som kommer under 2009 och här är 5 nya till som har dykt upp på apple´s hemsida. Jag måste säga att filmåret 2009 kan bli riktigt intressant många bra filmer som kommer och vissa av dom ser ut att vara riktigt bra.

Lite tråkig statestik igen..

Nu när jag kom in på bloggen efter ett par dar så tittar man väl lite automatiskt på den statestik som finns på sidan och jag får varje gång en lite chock och glädje över att den ligger på runt 10 - 12 varje dag och det är ju trevligt att se att nån läser den blaskan man skriver... så med detta inlägg så vill jag väl tacka er som just läser detta  :) och hoppas ni kommer att forsätta göra det.

Tack!

Ibland glömmer man saker... :P

Brukar hålla koll på en site som heter Fz.se det är en spel site för oss som är lite intresseade av datorer och allt va det innebär, iallafall hittade ja denna där som jag ville dela med mig av.
 

Eftersnack..

Helgen som har paserat har varit väldigt lugn, och det kan ju va gött det med ibland speciellt när plånboken och kontot nästan ropar tomt.

Fredagen var det pizza time och tv med min goda vän mickey, lördagen spenderades hemma i soffan framför tv, och film. Söndagen gick väl med i lugnets tecken då man spenderade kvällen hos mickey och såg på filmen Defiance, krigs film om en grupp judar som flydde in i skogarna från tyskarna där dom försökte överleva. Den var riktigt bra måste jag säga, gillar dom där filmerna med lite krigs tema.

Veckan som kommer ska spenderas med att göra klart det sista på studierna jag har hållt på med dom sista 5 månaderna och sen försöka hitta nån praktik, jobb eller nån annan kurs nånstans man kan forsätta på.

Helgens planer...

Som jag inte vet va det blir...

Imorrn är det helg igen, veckorna går otroligt fort bara springer iväg.
Tyckte det var måndag igår.

Då alla verkar ha sitt planerat och upptagna med annat  och bankkontot ropar nästan tomt så får det väl bli en vit helg igen. Film, pizza, dricka och lite godis =)

Edit: Fredagskvällen vart väl inte så tokig ändå... in till mickey och käka pizza, titta på tv, spela lite tv spel och snacka skit... mycket trevligt måste jag säga, och så var nog söndag kvällen planerad med då det blir film förhoppningsvis =)

nu ska jag sova... gonatt =)

Choklad Beroende?

På nyår så lovade jag mig själv att jag skulle bli bättre på det här med skräp mat ( pizza, hamburgare osv ) att inte äta det i veckorna, försöka skära ner på cola och godis med för den delen. Och det går väl rätt bra, förutom att jag nu börjat märka att jag just har en jädra sug efter choklad av nån anledning, samtidgt idag så läste jag ett inlägg av Lilla A då hon har lite fastnat för koffein sista tiden, skrattade då åt mig själv lite då jag känner igen det där smygade känslan av ett begär efter något.

Men skam den som ger sig.. ska försöka stå på mig ett tag till o bara ta en och annan chocklad bit på helgerna! Har också efter lite insperation från Lilla A funderat på att sätta igång med träningen igen. Börjar bli dax.

Dax att forsätta med plugget så man blir klar med det!

Miljonvinster hit och dit...

Som alltid sitter man ett antal gånger på nätet under dagarna och bara små surfar, och som startsida har jag då aftonbladet, den sidan besöker jag minst 10 gånger per dag. Och när man sitter där och läser så hittar man alltid dom där små noticerna eller nyheterna.. "familj vann 110 miljoner", "okänd spelare har vunnit 6 miljoner" "Svenska spel jagar miljonär" "10 miljoner kan brinna inne"

Jag menar har inte folk koll på sina kvitton när dom köper sina lottter eller lämnar in sina tips? så iställe för att slänga iväg dom där 6 miljonerna eller 10....ge 1 till mig, jag skulle nog kunna leva på dom ett helt år minst =)

Det lustiga är att det händer aldrig mig hur många trisslotter eller annat jag skulle lämna in. 

I relly just love spotify...



Och detta är just anledningen... search "year:2008-2009".. och få upp 278 011 st låtar som alla kom under just 08 och nu 09.. =)

Säger bara I like =)

Choklad...

Choklad kommer ju i alla dess former eller hur? Allt ifrån vanliga gamla hederliga Marabou till dom här 70, 80 och 90% chokladen som finns i olika bitar och former. Men jag kan gissa på att ni aldrig har sett nåt liknade som jag igår kväll fick se.

Choklad på pinne! :)

Detta är från ett företag som har sitt tillhåll i askersund där dom tillverkar olika sorters choklader med olika inhåll i. Jag kan säga att under kvällen igår när dom här presenterades av mor o far så fick jag en smärre chock och tänkte va tusan är detta nu då. Men det är en rätt skoj idé ändå som för dom här så ska dom va till kaffet och ska doppas i och sen slickas och sugas på :P Festlig idé helt enkelt... och jag kan säga det vart en hel del skratt och miner när dom här små pinnarna förklarades :)

Körkort = personlig chafför?

Sen jag nu tog körkortet så har jag med nån anledning börjat bli väldigt poppis hos familje medlemmarna när det gäller skjuts över allt eller om jag ska hämta eller köra hem nån. Visst jag har inget imot det, det är väl bara skoj att få köra lite.
Men under kvällen idag så får jag ett väldigt lustigt samtal från min far som både gör mig så där fundersam och lite förvånad där han är extra trevlig, både frågar vad jag har för mig och hur jag mår... Ska då tillägga att under samtalet så var jag just påväg hem till dom var av jag säger till honom.. då får han plösligt tonen jaha.. men då ses vi snart då o så lägger han på.  Funderade rätt länge på där jag gick hemåt för att hämta upp bilen som jag skulle köra brosan in till motala med, men då jag kommer hem så möts jag självklart av en så glad far som säger kul och se sin som osv... funderar ännu mer.. va är det igenligen han vill? för nåt vill ha för annars skulle han inte va så här trevligt.

Och så kommer självklart den där förklaringen jag har väntat på ända sen vi la på telefonen. Du pontus... Det är så här att vi ska ha ett par vänner här imorrn på middag. Du skulle inte tänka dig att köra hem dom efteråt så dom slipper ta en taxi eller nån av dom ska behöva avstå att dricka..

Ja då det är lungt svarar jag.... haha.. pappa du är rolig du... vänder sedan ut genom dörrn för att köra iväg bror.. dock så hör man innan man slår igen dörren.... Du... du kan gärna tvätta den imorrn med om du vill...

haha... pappa är för god.

Youtube inslag igen =)


Var tvungen att dela med mig att detta klipp till er... han är grymt rolig =)

Vänner kommer och går?

Ibland sitter jag och funderar på denna blogg, ibland vill jag bara skiva nåt men det är helt tomt i skallen, kommer inte på nåt vettigt och skriva. För det har inte hänt nåt intressant direkt den här veckan, än iallafall men veckan är ju inte slut än ;)

Satt med och funderade över bort glömda vänner när jag satt i bilen hem i söndags kväll, det är lite skumt att vissa bara försvinner ur ens liv och som man aldrig pratar med igen fast man har känt varrandra ett bra tag, och vissa försvinner en tid för att sen oväntat komma tillbaka på nåt lustigt sätt. Och det är trevligt när någon just kommer tillbaka i ens liv. Och jag hoppas att det förblir så. Det är dock med lite synd att just vissa människor försvinner med ur ens liv. Men vi ska väl alla växa upp hitta våra plastser och det är ju inte säkert att man platsar i varandras liv då.

Fest och 45 mil i bil...

Del 1

I tisdags eller onsdags så ringde peter en god vän nere från småland och hörde sig för va man hade för sig, då kom det också fram till att det var stor fest där nere då en vän till honom skulle ha 25-års party. Sagt och gjort började jag min jakt på bil att köra ner, för jag tänkte inte sätta mig på dom där långfärds bussarna igen. Och efter mycket om och men, och efter en del knölade med ett bråkade oljelock så satte man sig i fredags eftermiddag i bilen och styrde bilen ner mot Långaryd. Vid en 7-tiden så var man framme hos peter där kvällen spenderades i soffan framför tv:n.

Lördagen började rätt tidigt redan kl 10 då vi skulle ner och inhandla kvällens dricka och åka till den lokal vi skulle va i för att fixa lite ljud och stolar, bord m.m. Vid halv 12-tiden så satte vi oss i bilen och åkte in mot hylte där vi skulle träffa andreas ( han som fyllde ) och hans flickvänn ida som hade vart hjärnan och annordnaren av festen för sin pojkvän. Vi träffade dom i hylte där vi gick bort till bolaget för att handla kvällens dricka och sen gick färden ut till det hus vi skulle va i underkvällen. Efter att ha fixat och trixat lite så åkte vi tillbaka till hylte var av peter och jag åkte hemåt för att fixa till oss. Vid 7-tiden var vi väl färdiga och vände åter mot hylte där vi hade bästämt att vi skulle käka lite pizza innan kvällen skulle börja. Efter pizzan som för övrigt var riktigt bra så åkte vi igen mot torup där vi skulle va för att börja kvällen.

Till en början var det rätt lungt vi satt ett par och drack, pratade skit och hade riktigt trevligt. Framåt 21-tiden började en del folk ramla in och kvällen såg väl ut att bli rätt bra. Peter och ida hade räknat med ett ca 60 70 tal personer skulle dyka upp. Som senare efter kvällen var slut inte riktigt vart som dom tänkt oss. I vilket fall så flöt kvällen på rätt bra.. trevligt folk, en del och dricka och många roliga skratt. Så för mig så var det en rätt lyckad kväll ;)

Hem resan från torup till hylte skulle vi ta natt bussen, och det gick väl bra.. lite väl högljuda personer men det är väl sånt man får ta när man åker så sent. dock vart jag lite väl förvånad när vi gick på.. 50 kr tack... höll på att sätta i halsen... på en sträcka som är som mellan vadstena o motala om inte närmare skulle dom ha så mycket... illa tyckte jag. Natten spenderades hos en av peters tjejkompisar vars lägenhet stod tom så den fick vi låna och sova i.

Del 2

På söndagen så är det första man hör är en väldigt hes peter skriker innefrån det andra rummet...

 "PONTUS! Är du vaken? "

Efter det följde en konversation om att vi skulle ut till torup dör att städa upp det sista och tömma musik grejorna vi hade kvar där sen kvällen innan och lämna nycklarna till huset. Sagt och gjort var det väl bara att palla sig upp, gå bort till dom och sätta sig i bilen och åka bort till torup för att ta hand om det som var kvar. Dock tog det inte så lång tid och vi var klara rätt fort. På hem vägen bestämde sig peter för att vi ska ut i skogen o snurra lite, köra på småvägarna o jag fick snällt köra där han ville åka men det var väl trevligt samtigt att se hallands skogar lite :P Eftersom vi hade vart vakna ett tag nu och inte ätit nåt än så vi började bli väldigt hunriga, bestämde oss där för att ta en sväng till smålands stenar där det vart pizza än en gång. andra dagen i rad... där rök mitt nyårs löfte tänkte jag :P

I allafall efter pizzan så vart det ett stop på netto och inhandling av dricka och lite och tugga på sen hem till peter där vi slog oss ner i soffan o tittade på film o slappade och gjorde till jag lämnade peter och åkte in mot oskarsström för att träffa en vän som jag inte träffat på ca 3 år... och det var riktigt trevligt. Vi bestämde oss för att åka in till halmstad för att ta en liten fika och bara prata... och det vart länge vid 9 så kom vi på oss själva att klockan var rätt mycket så vi tog en liten promenad och sen åkte vi tillbaka till oskarsström där vi tog en liten minnes tur och sen lämnade jag av henne och började min 23 mil långa resa hemåt.

Resan hem gick riktigt bra... rullade in i lilla vadstena vid halv 1 tiden. Och jag kan säga att det var riktigt gött att äntligen komma hem igen.

Så över allt kan jag väl säga att helgen var riktigt bra.

.

Vad gör du nu för tiden
varför hör du aldrig av dig
det var alldeles för länge sen vi sågs
Det var de första ord hon sa
när vi sprang på varandra
ute på stan tidigare idag
bor du kvar i samma tvåa?
vad jobbar du med?
hon bubblade av frågor
jag svarade
sen avbröt hon mig
med sitt underbara leende

Du ska veta att jag saknar dig
det finns känslor som aldrig tar slut
du ska veta att jag inte glömt
det finns bilder som aldrig suddas ut
jag har vaknat mitt i natten av tystnaden
och önskat att du sov här brevid mig igen
en del av mitt hjärta
kommer alltid slå för dig

jag lovade att ringa
det skulle bli rätt snart
hon fick mitt nummer och min nya adress
sen rusade hon iväg
hon hade bråttom förstås
för bråttom för att hinna se
att jag följde hennes gång
med en förundrad blick
det fanns så mycket kvar att säga
men hon bara gick

Du ska veta att jag saknar dig
det finns känslor som aldrig tar slut
du ska veta att jag inte glömt
det finns bilder som aldrig suddas ut
jag har suttit med vänner
på en stökig resturang
och kommit på mig själv vara någon annan stans
en del av mitt hjärta
kommer alltid slå för dig
en del av mitt hjärta
kommer alltid slå för dig

jag förstod aldrig riktigt
vad som hände den där gången
förutom att allt blev fel
det fanns så mycket kvar att ge
det fanns kärlek mellan oss
varför packade du din väska istället för att slås

Du ska veta att jag saknar dig
det finns känslor som aldrig tar slut
du ska veta att jag inte glömt
det finns bilder som aldrig suddas ut

jag har fått för mig att jag sett dig
jag har ropat ditt namn
jag har sprungit rakt fram
mot en främmande famn
en del av mitt hjärta
kommer alltid slå för dig
mmm..
en del av mitt hjärta..
kommer alltid slå för dig

en del av mitt hjärta

Omberg tur...

4/1 -09

En mycket god vän micke bad mig för ett tag sen att vi skulle ta en tur ut och fota, han skulle ha lite bilder till hans frilansade. Så idag så var det dax att ta den där turen och vid 13-tiden var jag inne i motala och hämtade upp micke och vi började vår lilla utfykt. Första stoppet var alvastra kloster som micke tyckte skulle va fint så här vintertid, och det var det faktiskt första gången jag var där med har bara åkt förbi tidigare. Andra stoppet blev en liten utsiktplats på sidan av omberg där vi tog en liten fika och snackade. Vi forsatte turen runt omberg och det var riktigt nice att bara glida sakta på småvägarna och titta på utsikten. Här är föressten två exemple på bilder som vart på turen.



(Foto för båda bilderna Micke Grahn)

Efter turen på omberg så åkte vi hemåt, och under tiden så bestämde vi oss för att det vorre ju gött att sätta sig i soffan och bara slappa och se nån bra film. Så efter en kort stop ute på maxi med inköp av lite chips och dricka så bar det av hem till micke för att se Bangkok Dangerous med Nicolas Cage och den var riktigt hyfsad faktiskt tyckte jag.

Ullared tur & retur..

2/1 -09

Det var ett tag sen jag var neråt i dom trakterna sist men idag skulle det återvändas till det stora billiga varuhuset Ullared där man kan hitta så billiga saker sägs det. :P Dagen började väldigt tidigt redan halv 5 skulle man upp och kl 5 så stod m&p och syrran utanför i bilen och väntade på en. Resan ner gick bra, jag erbjöd mig att köra men vi kom fram till att pappa kör ner så får jag köra hem sen. Och när vi satt där i bilen och pratade och åkte neråt så såg man på tempraturen bara föll och föll... kallaste stället vi passera som var nånstans nedanför jönköping stod tempraturen på -18c Kallt!

Iallafall så gick dan rätt bra och fort, hittade lite små saker som, ett par plastblommor ( dålig på att hålla dom levandes levande ), knivar till köket, 2 badrums mattor, lite godis, parfym och på netonnet som vi var inne på hittade jag ett nytt minnes kort till telefon på 4 gig =)

Resan hem gick riktigt bra pappa och jag satt och diskuterade trafik vett eftersom det var ett par stollar som gjorde lite väl korkade omkörningar som jag tyckte det, vi kom fram till att en lastbil får absolut inte köra om en annan på motorvägen, och det borde va böter på att ligga först i en bilkö! :) Väl hemma var jag riktigt trött och somnade i soffan vid en 19-tiden och sov bort hela resterade kvällen.

En liten uppdatering...

Sammanfattning av jul och nyår...

Jul firadet började redan dagen innan julafton...

23/12 - 08 Spenderade mesta dels av dagen hos mormor och morfar det där var middag, prat, kvällsmat och fika.. och mamma och pappa litade på en annan att köra hem så det fick man göra... kom inte hem förren vid 23-tiden på kvällen och satt väll uppe ett par timmar till man kröp isäng i väntan på tomten :P

24/12 -08 Dagen började tidigt redan vid 9-tiden då man var tvungen gå upp och dra på sig kostymen för att åka och hämta m&p för att köra dom till kyrkan eftersom man hade bilen kvällen innan och så kände jag efter ett par års frånvaro från kyrkans morgon gudstjänst och deras levade krubba.. som för annars är rätt mysig och titta på. Hem efter det och ta det lungt äta, titta på tv, prata, öppna klapparna.

Vid 9, halv 10-tiden fick jag och bror min nog och drog hos mot mig för lite förfest innan det traditionella Sjömagasinet som vi efter ett par öl gick ner till i sällskap av vänner till bror min.

25/12 -08 Eftersom min far är en sån morgon människa så var det självklart idag han av nån anledning skulle åka upp till mormor och morfars stuga för att hjälpa dom flytta deras båt och såga upp lite ved, så snäll som jag är fick man allt dra sig upp fast man var bakis som ett troll och var trött som tusan. Kom hem vid 2-tiden och kan säga att jag rörde mig inte mycket mer den dagen.

26 - 30/12 -08 Dagarna spenderades med lite allt möjligt... tv, sitta vid datorn osv... inget så där speciellt direkt. Förutom till undantag till den 29/12 måndag då man fick tillfälle att sätta sig i en sprillans ny volvo V50 som pappa har skaffat sig som sin nya bil till jobbet... 4 ynka mil hade den rullat när jag fick sätta mig i den och köra den från mjölby till vadstena. det var riktigt trevligt måste jag säga.

31/12 -08 Dagen till ära den sista dagen på detta år började rätt tidigt för och va nyår, dagen var sån planerad att det skulle spelas bowling med familj och vänner klockan 2 men innan dess så hade jag planerat att hinna med både det ena och det andra som tvätta både 2 maskiner med kläder och spola av den otroligt skita volvo v70 jag hade lånat under gårdagen. Iallafall så hann jag med både det första och det andra innan det var dax att sätta sig i bilen till mjölby där det var tänkt att vi skulle spela vår bowling, coh det var riktigt trevligt kan jag säga. Vi hade två banor till dagen, dom äldre på en och vi yngre på en. Jag vann den yngre :)

Efter bowlingen så satte man sig i bilen igen och körde mot motala där det var planerat att vi äta en nyårsmiddag hos micke och jessie. Och vilken middag den var riktigt fin. Efter det så bar det av till vadstena igen där vi firade in det nya året hos Jeppe och Gussie med en riktigt brak fest.

RSS 2.0