Veckan

Har varit väldigt lugn inte mycket att säga om den faktiskt. Dock har jag äntligen ordenkligt kommit igång med träningen och kört hela mitt planerade veckopass för en gångs skull

Har även fått jobba 1 dag den här veckan iallafall och det är ju alltid ett plus.

Funderade på om man kanske nån dag skullle sätta sig och recensera den bil man körde i helgen.. lite om va man tyckte osv... men vi får se.

Nästa vecka hoppas jag på kontakt med det företag som jag vart i kontakt med innan och hoppas det kan bli nåt där. Vill verkligen att det ska hända nåt mer långvarit nu.

Fredags kvällen har vart lugn med ett besök på konsum och sen den lokala pizzerian =)

På återseende =)

Trafikvett!

Ush! Kom precis hem efter att ha kört min bror till tåget till stockholm. När jag vänder bilen hemåt och kommer ur mjölby så blir det 90. Men det tyckte tydligen inte vissa som låg framför mig och körde 65 - 70! För att säga det en gång för alla. Det är INTE okej. Jag kan förstå att dom kanske tycker att vädret är så där och det är kallt med snö och därför tar det lugnt. Men då behöver dom ju inte ligga precis vid mitt linjen så man knappt ser nåt om man vill köra om. Kan säga att jag vart rätt skapligt irriterade efter en så där 5 min när jag låg bakom och fick verkligen krypa fram. Fick tillslut ett bra tillfälle att köra om och då faktiskt både jag blinkade massor med helljusen och tuttade massa på dom för att vissa mitt stora missnöjde. Jag vet att man inte borde men nåt måtta får det faktiskt va ibland.

Så ett stort tips till er där ute som kör lugnare än vissa av oss andra, Håll tillkanten iallafall så ni underlättar för oss dom kört forare och vill köra om.

Sen vill jag också slänga iväg en känga till alla dom lastbils chafförer som ligger där ute och kör. När ni möter andra bilen SNÄLLA håll er på er kant, på er sida mitt linjen. Inte nästan 1 ½ däck över så en annan får hjärtat i halsgropen och håller på att köra i diket bara för att väja för er.

Tack!

Helgen

För helgen som var så var det inplanerat ett besök uppe i stockholm. Funderade dagarna innan hur jag skulle ta mig upp? bil? tåg? buss? Bil är ju mest lockade men inte så skoj att sitta 25 mil med foten på pedalen för att hålla hastigheten. Ringde först till min gode far och frågade om man fick låna hans fina volvo, för besöket.. han lät mindre road och sa att han skulle fundera på det. Hörde även med mina vänner om dom hade nåt "lite" finare att låna ut. Men ikke. Även ringde pappa tillbaka och sa att han hade tvingats lämma ifrån sig sin volvo med så den fanns ju inte längre att tillgå.

Då slog det mig, man kanske ska ta och hyra nåt skoj. Det brukar va rätt dyrt men efter lite rund ringade så hittade jag Sixt i linköping som hade en Bmw 118d att hyra ut till mig. Bmw tänkte jag bakhjulsdrivet i snö slasket? är det bra? Äh.. Det kan bli interessant.. Den bokades och skulle hämtas på fredags eftermiddagen.

Tog lite sovmorgon på fredagen, då jag inte skulle va uppe förren runt 4 tiden i sthlm. Men framåt 13-tiden började jag röra mig till linköping för att besöka bolaget och för att hämta Annas tidiga 25-års present/sena julklapp som jag dagarna innan hade letat reda på. För att sen åka till sixt för bilen.

kl 14 knallade jag in på sixt och sa att jag var där för att hämta min hyrbil för helgen. Det gick fort att betala och skriva på hyr kontraktet. Han körde ur bilen ur det garage dom hade brevid och han frågade " Har du kört bmw förut?" Nä, inte mer än en 320 nåt kvarter så där då jag skulle flytta på en polare bil åt han. Jaha svarade han, men jag kan ju ta dom bacic sakerna för dig, och så gick han igenom ac, farthållaren osv hur det funkade. Jag tackade så mycket för instruktionerna och satte mig själv på förrar sidan och så var det dax att åka.

Påvägen upp satt jag och inspekterade inredningen, ratt, säten hur allt liksom kändes och det kändes riktigt bra. Vägen var fin med så det rullade på fint uppåt, satte farthållaren på 120 och bara njöt. Lite över 4 svängde man in på parkeringen utanför anna. Och minutrana efter kom även hon hem. Efter att ha tömt bilen på dom grejer jag hade med mig och gett anna sin överasskning så gick vi ner och satte oss i bilen igen för en tur ut i stockholms kvällen. Hon tog med mig till ett ställe där man ser ut över hela stan. Jag var riktigt imponerad.

Vidare på kvällen käkade jag för första gången i mitt liv indiskt, då anna tyckte att det var en bra idé. Och jag måste säga att det håller jag med om. Det var starkt men väldigt gott! Natten avslutades runt 3 - 4 efter en massa prat, 2 vinflaskor och music quiz med anna och spången som kom förbi en sväng.

Lördagen spenderades med en utflykt på landet med promenad, god mat och trevligt sällskap.

Söndagen tog vi det lungt på morgonen, jag satte mig i bilen vid 13 tiden och styrde hemåt för ett besök i ishallen och en pizza efter.

Mitt 00-tal

2000
* Började gymnasiet i linköping på Anders Ljungstedts Gymnasium, där man läste Medieprogrammet med inriktning reklam och design

2001
* Går forfarade gymnasiet.
* Sommar jobbar, och umågs med vännerna.

2002
* Gymnasiet forsätter.

2003
* Tar studenten från gymnasiet
* Slappar och umgås med vännerna hela sommaren.

2004
* Får mitt första lite längre jobb på Dometic som montör där man jobbar ca ett halvår.
* Jobbar på dvs andra fabriker med lite olika uppgifter.
* Börjar en utbildning på lernia i svets och cnc teknik.

2005
* Får ett jobb i kisa och flyttar hemifrån för första gången. Är där i ca ett halv år med.
flyttar hem i slutet på året.
* Är arbetslös ett par månader.

2006
* Hittar en praktik och ett jobb på den lokala sportbutiken istan.
* Träffar en tjej som blir tillsammas med och senare under året mer eller mindre flyttar ihop med.
* Jag förlovar mig

2007
* Förhålladet får ett arupt slut och jag flyttar till ny lägenhet.
* Slutar på jobbet i sportbutiken.
* Blir arbetslös.

2008
* Börjar på allvar plugga på komvux där jag läser upp ett par betyg från gymnasie tiden.
* Tar truckkort
* Börjar jobba extra som truckförare på ett företag i skänninge.
* Byter lägenhet igen. Flyttar från mitt inne i centrum till ett par kvarter utanför.
* Tar Körkort

2009
* Har praktik på ett företag utanför vadstena
* Jobbar inom byggbranchen ett par månader i linköping.
* Börjar nytt tim jobb på expert i Mjölby.
RSS 2.0